Bimi is een vrij onbekende groente. Het smaakt als een kruising tussen broccoli en groene asperge en is heerlijk knapperig én gemakkelijk te bereiden. Genoeg reden om deze groente regelmatig in gerechten te verwerken dus. Daarom deelt de online diëtist het favoriete bimi gerecht van Nigel van der Horst. En zonder dollen, dit moet je echt maken!

Boodschappenlijst (voor 4 personen)

600 gram bimi
800 gram kippendijfilet (of tempeh voor vegetariërs of veganisten)
600 gram noodles (rauw gewogen)

Marinade voor de bimi, kip of tempeh:

1 eetlepels hoisinsaus
2 eetlepels teriyakisaus
2 eetlepels bbq saus sriracha
Zout
Zonnebloemolie

Wokgroenten

5 stengels bosui
2 in rode uien
2 paksoi
200 gram wortel
200 gram bamboe scheuten (blikje)
2 rode pepers
15 gram verse gember
2 teentjes knoflook
wokolie

Garnering

Gebakken uitjes
Koriander
Wasabi sesam
80 á 100 gram cashewnoten

Voedingswaarden (per portie)

812 Kcal
53 gram Eiwit
66 gram Koolhydraten
34 gram Vetten
10 gram Vezels

Bereidingswijze

1. Zorg dat je de kip 30 á 45 minuten, voordat je het bakt uit de koelkast haalt en op temperatuur laat komen. Vervolgens is het lekker om de kip direct in de marinade te zetten
2. Gebruik hiervoor: 2 eetlepels teriyaki- en BBQ saus, 1 eetlepel hoisinsaus en 2 eetlepels srirachasaus en een snufje zout.
3. Was de groenten en snijd lekker grof en marineer alleen de bimi even (apart van de kip uiteraard)
4. Rooster eerst de cashewnoten in een koekenpan op laag vuur
4. Kook water voor de noodles. Kijk op de verpakking van de noodles die je in huis hebt gehaald hoelang deze nodig hebben. Zijn de noodles gaar, laat ze dan goed uitlekken.
5. Wok tijdens het garen van de noodles de wokgroenten (niet de bimi). Schep de noodles door de wokgroenten en dek dit af in een schaal zodat dit goed op temperatuur blijft
6. Doe een pan op het vuur, doe wat olie in de pan en bak de kip op middelhoog vuur tot het gaar is
7. De bimi kan je nu ook wokken in de wokpan met een scheutje wokolie, dit mag op middel/hoog vuur. Doe hier een snufje zout bij en wok de bimi niet te lang (3 á 5 minuten voor een lekkere bite)
8. Voeg wat koriander toe en zet de andere garneringen op tarfel
9. Verdeel de kip, noodles en besprenkel de bimi met cashewnoten, wasabi sesam en gebakken uitjes
10. Maak de rest van de borden op en geniet!

online diëtist bimirecept

Dit recept is van Nigel van der Horst

Meer recepten?

Klik hier

Mij als online diëtist & voedingscoach?

Klik dan hier!