Tijdens het eten gaan wil je natuurlijk en genieten maar je wilt ook opletten. Hoe combineer je die twee werelden met elkaar? Om dit gewoon te kunnen doen heb ik hieronder 8 tips voor je. Zo kun je met een gerust gevoel naar een restaurant gaan.

Tip 1: vooraf het menu bekijken

Zo kun je kijken welk gerecht er bij jou past en vooraf al een keuze maken

Tip 2: Kies voor magere vlees-of vissoorten

Bijvoorbeeld biefstuk, kip of witte vis of zie boodschappenlijst

Tip 3: Eet veel groenten

De vezels in groente zorgen voor een verzadigd gevoel

Tip 4: Voel je niet verplicht je bord leeg te eten

Eet tot je 80% vol zit en eet vooral rustig

Tip 5: Beperk het aantal gangen

Niemand verplicht je om een 3 gangen menu te nemen

Tip 6: Let op sauzen

Op basis van room en vet leveren veel calorieën, vraag om een mager sausje

Tip 7: Kies bewust je drinken uit

Je kan altijd voor een caloriearm drankje gaan. Wil je wel alcohol, spreek dan met jezelf af hoeveel glazen je drinkt

Tip 8: Vraag om een gerecht met weinig calorieën

De keuken kan je hier vast een passend antwoord op geven

restaurant

 

Meer artikelen lezen?

Klik hier

Starten met het zomerprogramma?

Klik dan hier