Barbecuen  is hartstikke gezellig, leuk en natuurlijk fijn vanwege het lekkere eten. Toch kan dit lastig zijn als je bijvoorbeeld wilt afvallen. Daarom heb ik een aantal tips voor je.

Tip 1: maak een afspraak rondom alcohol
Maak vooraf een keiharde afspraak met jezelf. Spreek vooraf af of je gaat drinken en zo ja, hoeveel. Niet drinken is natuurlijk altijd beter, maar natuurlijk kan een glas of glazen alcohol ook erg plezier zijn. Spreek dat vooraf heel duidelijk met jezelf af. Ga je nou toch een keer all the way, geen ramp, maar kies er dan voor om het de volgende keer niet te doen.

Tip 2: verklein de maaltijden op die dag
Je hebt de BBQ zelf, maar je hebt natuurlijk ook de rest van de dag nog. Als je weet dat je tijdens de BBQ wat meer gaat eten kan je hier rekening mee houden. Kies 2 maaltijden uit die dag, bijvoorbeeld ontbijt en tussendoortje. Het tussendoortje laat je voor die dag weg en het ontbijt ga je wat verkleinen voor zeg 1/3. Op deze manier bespaar je calorieën en heb je ruimte tijdens de BBQ.

Tip 3: verklein maaltijden op een andere dag
Als je nou echt veel hebt gegeten tijdens de BBQ (en wees eerlijk daarin) dan kan je de bovengenoemde tactiek ook op een andere dag passen.

Tip 4: let op tijdens de barbecue
Tijdens de barbecue kan je veel winst pakken. Je maakt hier al goede keuzes door voor magere producten te gaan. Denk aan kip, biefstuk of witte vis, maar je kan ook voor een vegetarische salade gaan met ei en peulvruchten bijvoorbeeld. Het laatste is voor het milieu een stuk beter;) waar je gewoon echt moet opletten zijn de stokbroodjes met kruidenboter, aoioli of andere sausjes. Wees hier matig in of doe het gewoon niet. Groenten daarentegen mag je zoveel eten als je wilt, graag zelfs!

Tip 5: let op sauzen!
Dit zijn echte killers. Je mag het wel eten, maar let op de portiegrootte.

 

Neem de tips mee en geniet!


Groep mei

Voor groep mei zoek ik in totaal 9 nieuwe mensen die samen met mij richting de zomer gaan werken. Wil je mee doen? Klik dan hier voor meer informatie of stuur een e-mail naar info@jonathanklaassen.nl✉ of stuur een app naar 06-14951429📲